Pčelica Maja – Boje i brojevi

Lusio, 2006. god., meki uvez, 32 str.

Ove Maja vježbenice otkrili smo u vrijeme kad je Ivona htjela saznati baš sve o maloj pčelici. Po cijele dane smo čitali slikovnice o pčelici Maji, a kupili smo i nekoliko crtića ne bi li je što više upoznali sa životinjskim svijetom koji ju je toliko zanimao. Maja i Pavo zaokupljali su je mjesecima i danas ih jako voli. Moram priznati da sam zbog toga jako sretna. Mislim da iz crtića i slikovnica o pčelici Maji djeca mogu puno toga naučiti, za razliku od novih, popularnih crtića koji su puni čudovišta, robota i sličnih stvari. Kvaliteta takvih crtića je upitna i po meni u djeci budi agresivnost. Mlađa djeca nemaju razvijenu apstrakciju pa neke stvari doslovno shvaćaju. Tako moja Ivona često pita kad u crtićima vidi duhove, da li oni stvarno postoje. Jako mi joj je teško objasniti joj da je to samo u priči. Jednom prilikom su me pitali da li zaista postoji Ben 10. No stvarno…  Ni ja se ne bi ugodno osjećala da se uživo susretnem sa Bakuganima, Gormitima i sličnim čudovištima.

Vježbenice su dosta jednostavne i po meni prilagođene već djeci od 3 godine. Ova je više fokusirana na boje i brojeve no nađe se tu svačega. Najbolje je što su zadaci napravljeni tako da dijete nema osjećaj da nešto uči već je orijentirano na igru i zabavu, a na taj način se i najviše nauči. Ima tu jednostavnog brojenja kroz igru, povezivanja predmeta koji su iste boje, labirinta i još puno stvari.

Ovu vježbenicu smo kupili u metro-u i platili smo je 29,90 kuna. Još jednu sam prošle godine pronašla u Euroshop-u, no u drugim knjižarama se nisam susrela s ovim vježbenicama. Ako ste ih još negdje vidjeli, svakako nam javite.

Objavljeno u rubrici bojanke i vježbenice, Čitaonica | Tag članka: , , , , , , . Označi link.