Pčelica Maja – Crtanje i bojenje

Lusio, 2006. god., 32 str, meki uvez.

Ovu vježbenicu smo jednom prilikom kupili Ivoni jer je prvom vježbenicom Maja – Boje i brojevi bila oduševljena. I ova je, baš kao i njena prethodnica bila pun pogodak. Kupili smo je Ivoni još prošlog ljeta, dakle kad je imala 4 godine i po meni  je ona i namijenjena upravo djeci te dobi. Mislim da danas ona više Ivoni ne bi bila toliko zanimljiva jer u zadnje vrijeme vježbenicu prvo prelista i ako vidi da su zadaci za nju prejednostavni, jednostavno je stavi u stranu. Uzme je u ruke za par dana ako joj je baš jako dosadno.

U ovoj vježbenici potiče se crtanje i bojenje. Zadaci su jednostavni i lagani. Djeca trebaju spojiti točke da dobiju određeni lik, naći put u labirintu, pobojati nešto, dovršiti crtež… Čini mi se da je puno jednostavnija od prve Maja vježbenice koju smo kupili. Ivoni je i tada trebalo malo vremena da je riješi. Platili smo je 32,90 kuna u Metro-u. Nije mi žao, ali mislim da bi u njoj trebalo biti više zadataka. Ovako je, sve u svemu, to dosta kratka zabava.  Uz poznatu i djeci omiljenu pčelicu Maju, u vježbenici je i ostatak društva: Flip, Pavo, Tekla, Muha Pucka i drugi.

Jednostavnost i preglednost osnovne su karakteristike ovih vježbenica. Nama su savršeno odgovarale pred godinu dana, ali mislim da Ivona svojim ponašanjem pokazuje da su joj sad potrebne one s više poticaja. No svatko najbolje poznaje svoje dijete pa će tako i svaki roditelj (staratelj ili netko treći tko skrbi o djetetu) procijeniti da li bi ova vježbenica mogla odgovarati upravo njegovom djetetu.

Objavljeno u rubrici bojanke i vježbenice, Čitaonica | Tag članka: , , , , , , , , , . Označi link.