Pas Očalinko i pjevačice s Rahelina imanja

Školska knjiga, 2004. god., 35 str., tvrdi uvez.

Napisala: Emily Horn

Ilustrirala: Ursula Bucher

Ovo je još jedna u nizu lijepih i kvalitetnih slikovnica u izdanju Školske knjige. Što se tiče njihovih izdanja, do sad se nisam susrela s nijednom slikovnicom koja se ne bi svidjela mojoj djeci ili meni. Njihovo ime na slikovnici po meni je do sad uvijek bilo garancija kvalitetne slikovnice. Nadamo se da će takvi i ostati.

U ovoj slikovnici posjednica Rahela kreće u grad jer mora odvesti mnoštvo stvari. Od silnih stvari zaboravi ponijeti jednu košaru, a životinje s imanja uskoro i pronalaze ostavljenu košaru.

Prve je pronalaze seke Koke koje iz nje za sebe uzmu dva pletena šešira. U košari se, naime nalazi stara Rahelina odjeća koju je namijenila dobrotvornoj školskoj prodaji. Uskoro dolaze i krave te se okite starim Rahelinim ogrlicama, naušnicama, a oko vrata prebace čipkaste šalove. Pas Ralf za sebe u košari pronalazi sunčane naočale i havajsku košulju. Svi zajedno odlaze do grada gdje ih ubrzo primjećuje i Rahela koja se upravo ispričava učiteljici što je zaboravila odjeću za dobrotvornu školsku prodaju.

Kad Rahela ugleda životinje sa svog imanja tako nakinđurene stvarima za školsku prodaju, jako se naljuti. Odmah im zapovijedi da odu na imanje i skinu sve sa sebe no životinje ne žele poslušati.

Učiteljica ima bolju ideju kako bi svi bili zadovoljni. Ona predlaže da životinje tako odjevene nastupe na školskoj priredbi i tako sakupe novac za novu knjižnicu. Životinje su svaki dan odlazile na probe u grad kod učiteljice, a predstava je na kraju bila pravi hit.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, slikovnice | Tag članka: , , . Označi link.