P.S. volim te

Napisala: Cecelia Ahern

Izdavač: Profil d.o.o., Zagreb 2008.

Ovaj je roman bio najprodavaniji prvijenac u Irskoj i najprodavaniji roman prema ljestvici Sunday Timesa. Ubrzo je postao bestseler u cijelome svijetu, a na njemačkim je top listama ostao 52 tjedna. Preveden je u 55 zemalja.

Nemoj se bojati ponovnog zaljubljivanja. Otvori srce i prati ga, kamo god te odvezlo… I zapamti, stremi prema Mjesecu…

P.S. Uvijek ću te voljeti…

Holly i Gerry su imali savršeni život, bili su sretni, oženjeni, zaljubljeni. On joj je bio ne samo ljubavnik i životni partner, već i najbolji prijatelj. A onda je u vrlo kratkom vremenu Gerry obolio od tumora i u kratko vrijeme umro, dan prije svog tridesetog rođendana. Holly se čitav svijet odjednom srušio. Mislila je da neće moći nastaviti živjeti bez njega. Zatvorila se u kuću i tjednima nije izlazila, samo je plakala. Gerry joj je još za života obećao da će biti uz nju, ali ona nije razumijela kako je to moguće. Majka joj je javila da je stigla pošta za nju na njihovu kućnu adresu. Kad je uzela tu poštu, shvatila je o čemu je riječ. Gerry joj je ostavio popis. Kad je još bio živ, to je bila njihova šala da će joj napisati popis stvari koje mora napraviti i to se ostvarilo. Na taj je način on do kraja godine on bio uz nju i pomogao je da postavi svoj život na noge bez njega. Deset je mjeseci živjela za njega i njegove poruke koje je otvarala. To je za nju bio ritual koji je ponavljala svakog prvog u mjesecu i to čim je prošla ponoć. Svaka je poruka sadržavala po jedan zadatak koji je ona sa zadovoljstvom izvršila i na taj je način svaki puta njega oživjela. Svoje je radosti i tuge dijelila sa svojim prijateljima, a stekla je i novog prijatelja Daniela, vlasnika Hoganovog puba. Gerry joj je pomogao da nađe novi posao, da se pokrene, stekne nove prijatelje, pobjedi stare strahove i da počne živjeti novi život, bez njega. I uspjela je.

Ovaj roman donosi jednu toplu i duhovitu priču u kojoj se slavi život, ljubav i prijateljstvo. Vrlo je nepredvidljiv, a zbog toga interesantan i primamljiv za čitanje.


Objavljeno u rubrici beletristika, Čitaonica | Tag članka: , , , . Označi link.