Otkrij i nauči brojeve s Fidom

Forum d.o.o., Zadar, 2005.

Ovu zanimljivu i poučnu slikovnicu je dobila Karla na poklon kad je imala godinu dana od tete Marije iz Splita. Namijenjena je djeci u dobi od godinu do pet godina za učenje brojeva, ali doista ne znam je li im zanimljiviji pas Fido ili krug koji se okreće. Na tom krugu su brojevi od jedan do pet i na svakoj stranici je prozorčić kroz koji se brojevi vide. Dobra je stvar kod ove slikovnice ta što su sve stranice tvrde pa se ne može lako uništiti, zgužvati ili potrgati. Djeca su nespretna u listanju kad su mali pa je potrebno da bude tvrda korica.

Krsto je naravno naslijedio ovu slikovnicu od svoje seke, a njemu je najzanimljiviji ipak krug kojeg je uspio otkačiti od knjige dok je u Karlinom vlasništvu knjiga bila besprijekorna. Slikovnica je koncipirana tako da na svakoj stranici ima onoliko predmeta ili životinja koliki je broj napisan, a na krugu nisu napisane brojke već nacrtan broj predmeta koji odgovara zadanoj brojki. Karla nije naučila brojke pomoću ove slikovnice, ali je naučila brojiti jer smo brojili predmete na svakoj stranici. Mogla bih joj ponovno ponuditi ovu slikovnicu jer je tek sada možda doista spremna za njenu osnovnu namjenu, a to je učenje. Iz svake se knjige može nešto naučiti.

Krsto pak je premali da bi uopće učio brojeve kad još nezna ni pričati. Budimo realni da ta knjiga nije za djecu ispod tri godine. I kad uče brojiti najbolje uče u igri, kad naprimjer hodaju po stepenicama. Djeca obožavaju stepenice i to se može iskoristiti za brojanje koraka.

Knjiga nek služi djetetu za upoznavanje s njom, da se nauči listati, čuvati knjigu, kasnije i čitati, ali ne treba pretjerivati u ničemu. Mi da ovu slikovnicu nismo dobili, ja je nikad ne bih kupila.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, edukativne | Tag članka: , , , , , . Označi link.