Odgovori na dječja pitanja – Životinje

Naša djeca, 2003. god. 128 str., tvrdi uvez.

Izvorni tekst: Emmanuelle Paroissien,

Prijevod: Blanka Pašagić.

Ovo je prava zabavna enciklopedija za male radoznalce. Sadrži mnoštvo zanimljivih činjenica o životinjama koje će oduševiti i djecu i odrasle. Ilustracije su šaljive i zabavne, a tekst odličan. Dobili smo je na poklon i Ivona često moli da pročitamo nešto iz ove enciklopedije. Djeci je zanimljiva jer tekst nije suhoparan. Činjenica ima mnogo, ali samo onih zanimljivih koje djecu u najvećoj mjeri i zanimaju.

Prilagođena je malo većoj djeci (po mojoj procjeni od 5 godina na dalje), a kako smo je mi dobili kad je Ivona imala 3 godine, često smo je posuđivali malo starijim prijateljima. Roditelji djece kojoj smo posudili ovu slikovnicu su uvijek govorili kako su njihova djeca bila oduševljena i po cijele dane su je čitala.

Na svakoj se stranici nalaze zanimljive činjenice o pojedinoj životinji. Neke od životinja su: jež, mravojed, šišmiš, konji, svinje, vodenkonj, kornjače, žabe, neobične ribe i mnoge druge. Neka od pitanja na koja ovdje možemo pronaći odgovor su: Zašto se ne treba bojati komarca mužjaka?, Zašto žabe krekeću?, Zašto je jež tako bodljikav?, Kako razlikovati morskog lava od tuljana?, Zašto kitovi pjevaju?, Zašto krokodil guta kamenje? i slično.

Ako ne znate kako zabaviti svoje školarce u ovo ljetno doba, ova enciklopedija je prava stvar za vas.

Koliko sam uspjela naći na Internetu, cijena je 130,00 kuna. Ili je pak probajte pronaći u obližnjoj knjižnici.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, edukativne | Tag članka: , , , , , , , , , , , , . Označi link.