O čemu pričaju igračke

Naša djeca, 2005. god., 116 str., tvrdi uvez.

Tekst: Sandrine Deredel – Rogeon

Ilustracije: Philippe Salembier

Prijevod: Larisa Mravunac

Želite li saznati što se događa u kući blizanaca Anite i Andrije kad djeca otputuju sa svojim roditeljima? Pronađite ovu prekrasnu slikovnicu i zajedno sa svojom djecom otputujte u svijet mašte koji nam ponekad izgleda tako daleko, a zapravo je bliže nego što mislimo.

Anita i Andrija svoje su omiljene igračke ostavili u dnevnom boravku. Tu je Alica – lutka koja govori, Koralina – krpena lutka, klaun Smješko, mišić Sivko, majmun Riki, medvjedić Boni te mnogi drugi. Iznenada se među igračke uvuče dosada. Medvjedić Boni dolazi na odličnu ideju te igračke odlaze pozvati u goste stare igračke s tavana kako bi ih zamolile da im prepričaju svoje dogodovštine. Više o zanimljivim pustolovinama novih i starih igračaka pročitajte u ovoj lijepoj i zanimljivoj slikovnici.

Meni je na polici gradske knjižnice ova slikovnica privukla pažnju zbog svojih lijepih ilustracija za koje sam odmah vidjela da će se svidjeti mojoj djeci. Igračke izgledaju kao da su iz najljepše bajke, a šarenilo privlači poglede kako djece tako i odraslih. Slikovnica sadrži 18 priča što je još jedan razlog zbog kojeg sam posudila baš ovu slikovnicu. Petogodišnja Ivona je već dovoljno znatiželjna i velika djevojčica i već se uvelike primjećuje koliko su joj zanimljivije priče koje još nije čula. Slikovnice koje sadrže više priča iz tog su razloga odličan izbor za nju. Trogodišnji Vid, za razliku od nje, obožava kad čitamo priče koje smo već čitali što je u skladu s njegovom dobi. Zato uvijek gledam da u knjižnici uzmem za svakoga po nešto.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, priče | Tag članka: , . Označi link.