Najljepše priče o životinjama

Begen, 2005. god., 252 str., tvrdi uvez

Preveo: Neven Borić

Možda sam subjektivna što se tiče ove slikovnice, ali uistinu mislim kako je ovo jedna od najljepših slikovnica za djecu. Mi smo je imali posuđenu od prijatelja kad sam rodila Vida i bila sam oduševljena što je Ivonu toliko zanimala da smo mnogo vremena provodile čitajući na kauču. U to sam vrijeme još puno vremena provodila dojeći pa sam uvijek bila u potrazi za nečim što bi se mogla s Ivonom igrati na kauču ili na podu dječje sobe. Ova slikovnica je u potpunosti prilagođena djeci razumljivošću i jednostavnošću teksta. Glavni likovi su životinje što je djeci jako zanimljivo, a uz to i poučno jer kroz priče saznaju mnoge zanimljive karakteristike pojedinih vrsta životinja. Priče su pričane u prvom licu, a glavni junaci koji pričaju svoje priče su 12 različitih vrsta životinja koje se kriju pod imenima: Zlatni Pero, Šiška, Žuži, Klempo, Bruno, Kornelija, Snješka, Jurica, Tufi, Piko, Hrvoje i Uško.

Svaka od tih životinja doživljava mnoge neobične pustolovine koje će djecu sigurno zaintrigirati i razveseliti. Ilustracije su lijepe i šarene, a zlatni detalji na slikovnici dodatno privlače dječju pažnju. Priča uistinu ima mnogo i vjerujem da će vam ova slikovnica ako joj pružite priliku sigurno razveseliti i skratiti ove duge zimske dane.

Cijena je 250,00 kuna, ali na nekim portalima sam pronašla da se (vjerojatno rabljeni primjerak) prodavao po cijeni od 98,00 kuna. Ponekad se isplati kupiti i nešto rabljeno jer na taj način možemo uštedjeti mnogo novaca, a opet kupiti željenu stvar.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, priče | Tag članka: , , . Označi link.