Najljepša noć

Naša djeca, 2006. god., tvrdi uvez, tvrde stranice.

Slikovnica s biblijskom tematikom, upoznajemo djecu s hrvatskim božićnim pjesmama. Djeci najzanimljiv dio ove slikovnice će vjerojatno biti stranice s umecima prozirne plastične folije na kojoj su prikazani likovi. To je jedina stvar koja je mojim klincima ovdje zanimljiva.

Moram priznati da uopće ne volim ilustracije Marije i Josipa s kojima sam se susrela u ovoj i još nekim slikovnicama. Moja djevojčica od 4, 5 godine me uvijek pita zašto su Josip i Marija nacrtani kao da su djeca. I moram priznati da dijete ima pravo, stvarno su malo čudno prikazani. Kao tekst su uzeti dijelovi iz hrvatskih božićnih pjesama.

Slikovnica je srednja žalost, nitko nije s njom zadovoljan i rijetko je čitamo.

Ideja kao ideja uopće nije loša, smatram da imamo prekrasne hrvatske božićne pjesme koje treba prenijeti slijedećim generacijama da ne padnu u zaborav no mislim da ovo nije najbolji način. Pjesme su trebale biti napisane u cjelosti jer ovako baš i nemaju smisla. Možda bi onda djeci bile jasnije i zanimljivije. Ovako se skače s jednog stiha na drugi i nemoguće je djeci otpjevati cijelu pjesmu ako ne znate sve stihove.

No, svi smo drugačiji pa možda vam se ova slikovnica i svidi. Mi smo je kupili pred 3 godine i cijena joj je bila oko 20,00 kuna.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, u stihu | Tag članka: , , . Označi link.