Moja prva knjiga – rječnik

Naši mali čitači vrlo često pregledavaju svoje knjigice, što zbog njihovih korica, što zbog šarenih sličica u njima. Dajte im što češće i što više knjige u ruke tako da što prije nauče čuvati ih i da ih zavole. Za one najmanje najbolje su knjige koje imaju tvrde korice, po mogućnosti sve stranice. Ovu smo knjigu dobili od naše tete i nadamo se da će izdržati čitava što duže. Krsto je malo žešći s knjigama dok je Karla sačuvala sve svoje knjige pa su izgledale kao nove sve dok ih Krsto nije primio u ruke.

Ovaj rječnik urednice Đurđice Šokota ( Forum d.o.o., Zadar, 2008. ) lektorirala je Nives Opačić. U njemu su jednostavni crteži nacrtani živim bojama koje privlače dječju pažnju. Dijete gleda i traži predmete koje poznaje i uči nove predmete odnosno riječi za predmete koji ga okružuju. Može pronaći predmete iz sobe, kupaonice, odjeću, prirodu, u kuhinji, dnevnom boravku, vrtu, na ulici, prodavaonici, životinje, voće, cvijeće, povrće, igračke.

Krsti je trenutno zanimljivo kad “čitamo” knjigu on pokazuje predmete koje poznaje. Ponekad me iznenadi kad pokaže i nešto što mislim da ne zna. Ne uzima ga često, ali eto kad ga uzme, uvijek nešto novo nauči. Sve u svemu knjiga je poučna mada je vjerojatno u trgovini ili knjižari ne bih nikad uzela s police i kupila. Ali ako ga imate, ne škodi ga koristiti. Bolje bi čak bilo i korisnije učlaniti se u knjižnicu i posuditi knjigu jer djeci brzo dosade knjige koje su im uvijek na dohvat ruke. Ili im sklanjajte pa kad zaborave na nju, opet im vratite.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, za najmlađe | Tag članka: , , , , , , , . Označi link.