Moja prva Biblija u slikama by Kenneth N. Taylor

International Bible Society – Europe, 1993. god., tvrdi uvez.

Biblija koju sam dobila na nekom natjecanju iz vjeronauka još u osnovnoj školi. Biblija nije „Bog zna što“ (možda je to najbolji izraz za njen kratki opis). Da je to istina pokazuje i činjenica da sam baš ovaj tjedan kupila svojoj djeci novu dječju Bibliju koju sam našla po jako povoljnoj cijeni (19 kn) na portalu aukcije.hr – i to novu! Moram priznati da je još nismo detaljnije pročitali pa o njoj nekom drugom prilikom.

Moja prva Biblija u slikama obuhvaća i Stari i Novi Zavjet. Opisuje događaje kao što su stvaranje svijeta, Isusovo rođenje, Isusova smrt na križu i druge. Ti događaji su opisani u kratkim crtama da bi bili pristupačniji i razumljiviji djeci. Popraćeni su ilustracijama te kratkim pitanjima koja postavljamo djeci, a koja su vezana za sam tekst koji smo im upravo pročitali.

Nedavno sam je vidjela na Internet stranici aukcije.hr, cijena joj je bila nešto ispod 12,00 kn.

Čitali smo je dosta često djeci, ali uvijek sam imala dojam da im je tekst nejasan i da uoće nije udovoljio njihovoj znatiželji, da im stvar koja ih je zanimala nije postala nimalo jasnija već da sam im sve još više zakomplicirala.

Naravno, ostavljam otvorenu mogućnost da ćete imati drugačije mišljenje o ovoj Bibliji.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, slikovnice | Tag članka: , , , , , . Označi link.