Moj prijatelj vatrogasac

Piksi slikovnice, Znanje, 2009. god., meki uvez, slikovnica malog formata (10 x 10 cm), cijena: 5 kn.

Ovo je još jedna od slikovnica iz zbirke „Piksi slikovnice“. Cijena im je 5,00 kuna, a mislim da ih možete kupiti na kioscima i u Konzumu. Ukoliko znate još neko prodajno mjesto svakako nam javite. Vjerujem da bi mnogi roditelji bili zahvalni.

U ovoj slikovnici možete pročitati sve o vatrogascima. Teksta zapravo ima dosta uzevši u obzir da je slikovnica malog formata. Zanimanje vatrogasca opisano je prilično detaljno. Tako ovdje možete pročitati sve o vatrogasnim vozilima, načinu na koji je organizirana vatrogasna služba te što se zbiva kad stigne dojava o požaru.

Naša baka je kupila ovu slikovnicu Vidu no moram priznati da njemu uopće nije zanimljiva. Nadam se da ćemo je u budućnosti više čitati. Možda je za trogodišnjaka koji ionako nije oduševljen vatrogascima ipak malo predetaljna.  Ivona pak nema koncentracije čitati je jer je to tema koja je uopće ne zanima. Iz ovih razloga slikovnica uvijek stoji negdje u kutu. Nadam se da će jednog dana ipak ugledati svjetlo dana i pobuditi interes moje djece jer mislim da se iz nje puno toga može naučiti.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, edukativne | Tag članka: , , , , . Označi link.