Mjesečeve suze by Sonja Zubović

Mozaik knjiga, 2003. god., meki uvez.

Vjerujem da se svaki roditelj bar jednom našao u situaciji da njegov mališan nije želio poći na spavanje. Ova slikovnica zaista može pomoći vašim zaigranim mališanima da shvate što će se dogoditi ako ne budu spavali.

Mi smo je dobili na poklon u vrijeme kad je Ivona imala 2 godine i zaista smo imali velike muke s odlaskom na spavanje. Slikovnica nam je pomogla, ali moram priznati da je Ivona bila dijete koje je poštivalo sve što je pisalo u slikovnicama. Vjerujem da Vid ne bi držao svetim sve što piše u slikovnicama. Voli slikovnice, ali njegov moto je: Sve što piše ne mora biti istina.

Ilustracije su prekrasne, tekst također. Idealna je za djeca koja nikada, baš nikada nisu umorna i nikada ne bi spavala.

Glavni junak ove slikovnice je mala djevojčica Ana koja jedne noći nije željela poći na spavanje. Doznajte što joj se dogodilo nakon neprospavane noći.

Jedna od najljepših slikovnica koju sam ikada pričitala. Naravno, mojoj djeci također.

Ocjena: +5

Nisam mogla odoljeti da ne stavim bar 4 slike pa da možda steknete pravi dojam ove, po meni, stvarno kvalitetne slikovnice. Možda ćete se tako lakše odlučiti za kupnju ili posudbu iste.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, edukativne | Tag članka: , , , , , . Označi link.