Medo znaš li koliko je sati?

Naša djeca, godina izdanja ne piše(?!), tvrdi uvez, tvrde stranice.

Ovo je jedna od prvih slikovnica s kojom smo upoznali našu Ivonu. Slikovnica se 2005. godine prodavala u nekim trgovinama po stvarno pristupačnoj cijeni (15,00 kuna). Na prvi pogled nam se činila sasvim ok i zaista nismo pogriješili.

Slikovnicu smo pročitali nebrojeno puta. Ilustracije su lijepe i jednostavne, tekst ok. Ne mogu reći da je ovo slikovnica neke neizmjerne kvalitete, ali za djecu do 2 godine je zaista zanimljiva i prihvatljiva.

Na ovoj slikovnici piše da je namijenjena djeci vrtićke dobi, ali može pomoći i školskoj djeci ukoliko nisu naučili gledati na sat.  Smatram da svaki roditelj najbolje zna koja je slikovnica najbolja za njegovo dijete. Po meni se ova slikovnica može čitati i sasvim malenom djetetu koje tek upoznajemo sa slikovnicama, a može biti i za dijete od 5 ili 7 godina.

Ako se vaše dijete u posljednje vrijeme zanima za pojam vremena, možda mu možete pomoći pomoću ove jednostavne slikovnice (ili neke slične). Svakako imajte na umu da će dijete najbrže i najlakše naučiti gledati na sat kad je i samo spremno i dovoljno zainteresirano za to.

Glavni lik ove slikovnice je djevojčica koju pratimo tokom dana te čitamo što radi u koje vrijeme. Ne moramo niti spomenuti da joj je omiljeno društvo njen smeđi medo.

U knjižnicama je, nažalost nisam vidjela, no ukoliko će ovih nekoliko sličica privući vašu pažnju ili pažnju vašeg djeteta, vidjela sam je nedavno na Internet portalu aukcije.hr pa bi je eventualno mogli tamo potražiti.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, edukativne | Tag članka: , , , . Označi link.