Medo Tobi kod vatrogasaca

Forum, 2006. God., tvrdi uvez, tvrde stranice.

Autor: Hartmut Bieber

U našoj gradskoj knjižnici imaju puno slikovnica o medvjediću Tobiju. One su dosta poučne i često ih posuđujem djeci. Slikovnice su savršene za Vida (2,5 godine), ali i Ivona (5 godina) ih često čita s nama. Neke imaju prozorčiće za otvaranje, ali ova nažalost nema. No, nije zbog toga bila ništa manje zanimljiva. Ovoga puta je mali medvjedić Tobi sa svojim tatom došao u posjet vatrogascima. U Medvedgradu je u Vatrogasnoj postaji dan otvorenih vrata pa svatko može razgledati vatrogasnu postaju. I mnogi drugi medvjedići iskoristili su ovu jedinstvenu priliku.

Medo Tobi se čak popeo s jednim vatrogascem u spasilačkoj košari visoko na pokretnim ljestvama. Bila je to prava avantura za malog medvjedića. Tamo je upoznao i mnoge druge stvari koje su vatrogascima potrebne za uspješno gašenje požara. Na kraju dana prisustvovao je i pravom gašenju požara i pravom spasilačkom podvigu hrabrih vatrogasaca.

Ilustracije su šarene, lijepe i jednostavne, a priča zanimljiva i prilagođena mlađoj djeci. Slikovnice o medvjediću Tobiju uvijek obrađuju neku temu koja zanima djecu. Probajte ih posuditi i upoznati vaše dijete s malim medvjedićem. On će sigurno vaše mališane naučiti puno zanimljivih stvari i potaknuti ih na istraživanje svijeta koji ih okružuje.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, slikovnice | Tag članka: , , , , , , , . Označi link.