Mašta čini svašta

Napisala: Tatjana Pokrajac – Papucci

Ilustrirala: Mauricio Ferlin

Pučko otvoreno učilište Grada Rovinja, 2004. god.,. 32 str., tvrdi uvez.

Ovu zbirku pjesama posudio je moj muž prošli tjedan u knjižnici. Moram je zaista preporučiti, ali možda za malo veću djecu, po mom mišljenju za djecu stariju od 6 – 7 godina. Moji klinci su uživali slušajući pjesme i koncentracija im je trajala uistinu dugo no mnogo toga nisu razumjeli. Mnogi od vas već znaju da djeci do određene dobi nije razvijeno apstraktno mišljenje koje kod razumijevanja pjesama uistinu puno pomaže. Jer oni kad čuju neki stih shvate ga doslovno, a poezija možemo shvaćati kako god želimo, samo ne doslovno. Ima i dosta pjesama o godišnjim dobima, mjesecima u godini, što je mojoj Ivoni (5 godina) još dosta strano i nejasno. No vjerujem da su si u svojim malim glavicama to ipak protumačili na neki svoj način.

Neke od pjesama su prevedene i na talijanski jezik što je jako pohvalno i prilično neobično za slikovnicu. Ilustracije su lijepe i šarene, a pjesmice zanimljive, poučne i zabavne.

Ako tražite slikovnicu ili neku zbirku pjesama za svoje školarce kako bi zajedno mogli provesti lijepe i ugodne trenutke ili kako bi ispunili djetetov dan, zbirka pjesama Mašta čini svašta pravi je izbor za vas. Mislim da se ni vi ni vaše dijete nećete razočarati. Zato put pod noge i u posjet obližnjoj knjižnici…

Objavljeno u rubrici Čitaonica, u stihu | Tag članka: , , . Označi link.