Mali medo s pelenama

Forum, 2008. god., 16 str., tvrdi uvez.

Ovu prekrasnu slikovnicu smo prvi put posudili kad smo Ivonu odvikavali od pelena. Oduševila se isto kao i mi. Po meni je to jedna od najljepših slikovnica namijenjena djeci. Možda sam se do sad susrela s jednom ili dvije meni ljepše slikovnice, ali nikako s nekom koja je bila bolje prilagođena djeci. Napisana je na jednostavan, djeci razumljiv način, a uz to je krase odlične, šarene ilustracije. Glavni lik je mali medo koji po cijele dane kućom trčkara sa svojom debelom guzom punom pelena.

Pelene mu katkad dobro dođu (primjerice kad padne na guzu), ali u većini slučajeva mu smetaju pri igri. Zato mu jednog dana mama donosi poseban dar: malu tutu. No mali medo odluči odmah sjesti u nju, ne skidajući svoju pelenu. Guza mu zapne u tuti što ga jako naljuti.  Slijedećeg dana mu mama donosi drugu, veću tutu. No mali medo nikako da se ponovno ohrabri sjesti na nju. Mama svaki dan donosi novu tutu, no malom medi se niti jedna ne sviđa. Jedna mu se napokon i svidi, ali samo za igranje u pijesku. Tako malom medi najnovija tuta služi za igru u pijesku, sve dok ga jednog dana ne posjeti mala medvjeđa djevojčica. Ona je već velika djevojčica i ide u vrtić. To malog medu jako zainteresira. No mama mu govori da ne može ići u vrtić jer mu još trebaju pelene…

Prekrasna slikovnica koja će oduševiti djecu do 5 godina. Mlađa djeca će vjerojatno htjeti da im je čitate još i još, no i starijima će sigurno biti zanimljiva. Zaista je prekrasna.Ako se pitate kako najlakše odviknuti dijete od pelena, možda vam ova slikovnica pomogne. Ako i niste u fazi da djete privikavate na odlazak na tutu, svakako upoznajte svoju djecu s malim, zanimljivim medvjedićem.

Cijena koju sam pronašla na Internetu je 47,40 kn. Ako se pak ne odlučite na kupnju u ovo recesijsko doba, svakako je potražite u obližnjoj knjižnici i svi zajedno se od srca nasmijte zabavnim izgovorima i dogodovštinama malog mede s pelenama.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, slikovnice | Tag članka: , , , , , , , , , . Označi link.