Mali majmun u velikoj brizi

Ibis grafika, 2004. god., 40 str., meki uvez.

Tekst: Julia Donaldson

Ilustracije: Axel Scheffler

Preveo: Krešimir Krnic

Ovo je lijepa i zabavna priča o malenom majmunčiću koji je izgubio svoju mamu. Ako ste pomislili da već ima previše slikovnica na sličnu temu, ne donosite zaključke naprečac. Ako pročitate ovu slikovnicu vidjet ćete da je zaista drugačija od drugih. U velikoj potrazi za mamom majmunčiću pomaže mali leptir po imenu Leptiran. No veliki je problem što Leptiran niti ne pomišlja na to da bi majmunčićeva majka trebala izgledati kao i njen sinčić. Leptirova djeca, naime ne izgledaju uopće kao on.

To su zapravo male gusjenice koje su posve drugačijeg izgleda od leptira. Do kojih će sve neobičnih životinja Leptiran povesti malog zabrinutog majmunčića saznajte u ovoj simpatičnoj slikovnici.

Ako se odlučite na kupnju cijena koju sam pronašla na Internetu je 50,00 kuna. Ako vam se pak to čini previše ili pak  niste sigurni da li će se svidjeti vašim mališanima, uvijek je možete (kao i mi) posuditi u obližnjoj knjižnici. Moji klinci su se od srca nasmijali čitajući ovu slikovnicu. Muž i ja samo također bili zadovoljni jer mislimo da su na zabavan način mnogo toga naučili.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, slikovnice | Tag članka: , , , . Označi link.