Mala zubićeva vila

Forum, 2007. god., 25 str., tvrdi uvez.

Ispričala: Friederike Wilhelmi

Prevela: Tamara Marčetić

Ilustrirala: Regine Altegoer

Laurin se zub klima i to već duže vrijeme. Za vrijeme večere Laura zagrize svoju omiljenu pileću bocku i zubić napokon ispadne. Tata i mama joj govore neka ostavi zubić pod jastukom, pa će joj zubić vila sigurno doći i ostaviti zauzvrat neki lijepi dar. No Laura je čvrsto odlučila da nikome neće dati svoj zubić. Niti vili, niti za najljepši dar na svijetu.

U zemlji zubićevih vila mala je vila Emilija nemirna jer se njoj također klima zub. A ove noći je pun mjesec pa je kora srebrne vrbe jako ukusna. No Emilija je ne može grickati. Glavna vila podijeli zubićevim vilama papiriće s imenima djece koju noćas moraju posjetiti. Na Emilijinom papiru piše Laura pa mala zubićeva vila kreće na put. U svoju naprtnjaču stavlja i grančicu srebrne vrbe za slučaj da joj baš ovu noć ispadne zub. Mliječni zubići su vilama potrebni za podizanje grada mliječnih zubi. Laura se pak dosta namučila ne bi li zatvorila sve rupice kako mala vila ne bi mogla ući u njenu sobu. No nije uzela u obzir da vile imaju čarobni prah koji Emilija prospe te s lakoćom uđe u Laurinu sobu. No sjeda na bager koji stoji pokraj Laurina kreveta ne bi li malo promatrala djevojčicu. Zajedno s bagerom pada s ruba kreveta te joj ispadne zubić. Odmah uzima grančicu srebrne vrbe iz naprtnjače i počne je grickati. No sva ta silna buka probudi Lauru. Da li će mala zubićeva vila Emilija uspjeti nagovoriti Lauru da joj da svoj mliječni zubić saznajte u slikovnici.

Ovo je prekrasna slikovnica će vas i vašu djecu odvesti u prekrasan svijet zubić vila. Na tren možda  i vi pomislite da taj čarobni svijet uistinu postoji. A to i jest bit svega. Da nas knjige razvesele, povedu u čarobne, nestvarne svjetove gdje je sve puno ljepše nego u stvarnosti. A one koje nam uistinu na tren poljuljaju stvarnost i javu te osjećamo da tonemo prema nečem ljepšem i bezbrižnom – te su uistinu posebne.

Cijena koju sam pronašla na Internetu je 55,90 kn, ali možete je uvijek potražiti u obližnjoj knjižnici.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, slikovnice | Tag članka: , , . Označi link.