Mala sirena

Egmont, 2004. god., 64 str., tvrdi uvez, izlazilo uz Večernji list.

Kako sam imala priliku čitati originalnu verziju Male sirene moram priznati da me se Disneyeva verzija sa sretnim završetkom uopće nije dojmila. No ipak smatram da je originalna verzija ove bajke koju je napisao Hans Christian Andersen za malo veću djecu. Ipak svojoj petogodišnjoj Ivoni i trogodišnjem Vidu ne bi još čitala kako je ipak mala sirena završila svoju tužnu priču u kojoj je bila spremna dati baš sve ne bi li dobila nešto što ionako nikada nije mogla imati. Svako doba života traži prilagodbe pa mislim da je Disney Malu sirenu dobro prilagodio najmlađim čitateljima i gledateljima.

Da se pita mene, priča bi možda bila malo skraćena (najviše u prikazu borbe zločeste Ursule i dobrog princa Erika) no mojim malim čitateljima ova moja kritika uopće ne smeta pri čitanju. Ne mogu reći da im je ovo omiljena slikovnica, ali daleko od toga da je ne čitamo.

Mala sirena po imenu Ariela živi na dnu oceana sa svojim dobrim i pravednim ocem, kraljem Tritonom. Tu žive mnoge sirene i sirenci, ali Ariela se poprilično razlikuje od njih u jednome: ona naime pod svaku cijenu želi dobiti noge i postati žena. Njen otac se jako ljuti na nju i njen veliki interes za ljudima no nju to baš i ne smeta. Kad joj zločesta Ursula iznese svoj zločesti prijedlog kako bi mogla ostvariti svoje snove Ariela ni trenutka ne dvoumi. Prihvaća njen prijedlog, ali time se uvuče u još veće nevolje.

Ako ste propustili ove slikovnice kad su izlazile uz dnevni tisak, možete ih potražiti na Internet portalu aukcije.hr. Cijena ovisi o procjeni prodavatelja o tome koliko vrijedi ova slikovnica , ali znalo se naći i po 20,00 kuna.

Objavljeno u rubrici bajke, Čitaonica | Tag članka: , , , , , , , , , . Označi link.