Maja putuje avionom

Forum i Mladost, 1979. god.,19 str., meki uvez.

Ova slikovnica se mojoj djeci nikada nije pretjerano svidjela. Sam sadržaj priče je dobro zamišljen, ali priča ni njima ni meni nije pretjerano zanimljiva. Sadrži previše detaljnih opisa aviona te vjerujem kako će to zanimati samo prave male ljubitelje aviona. A i avioni koji danas lete našim plavim nebom su, morate priznati, prilično drugačiji od onih koji su letjeli krajem 70 – ih godina prošlog stoljeća. Po meni je ovo jedna od najlošijih slikovnica iz zbirke Maja. Posebice ako je usporedim s tri slikovnice Maje iz 60-ih godina prošlog stoljeća koje imamo kod kuće. One mi se čine puno kvalitetnije, priča zanimljivija, a i ilustracije živopisnije.

Glavni lik je skoro svima poznata djevojčica Maja koja zajedno sa svojom majkom putuje na odmor u Italiju. Maja i mama kreću bez tate. On planira pridružiti im se za nekoliko dana pa bi sa njim trebao ostati i Majin psić Žućo. Kažem trebao jer Žući se taj plan baš i ne sviđa pa kad Maja i njeni roditelji ne gledaju on se uvlači u prostor za prtljagu. Tako i Žućo kreće na put…

Ako mislite da bi se mogla svidjeti vašoj djeci, potražite je na Internet stranicama na kojima se mogu pronaći stare, rabljene slikovnice. One koje ja poznajem su aukcije.hr i njuškalo.hr. Cijena ovisi naravno o procjeni prodavača o tome koliko vrijedi slikovnica koju on prodaje.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, slikovnice | Tag članka: , , , , , , , , , , , . Označi link.