Magic english – 8. Tick tock time

Tik tak nas je podsjetio na slikovnicu Petar Pan koju smo danas čitali prije spavanja. A kome kuca tik-tak, nego slavnom kapetanu Kuki?  U ovoj vježbenici ima mnoštvo zadataka za naše radoznale mališane, iako mislim da ih ne moramo tim mudrim glavicama nuditi prerano da ih ne bismo odbili od njih. Karla je sad 4 i pol, ali za nju je to previše jer mnoge stvari ne može sama, a kad joj nešto ne ide od ruke bude nestrpljiva i to ne ispadne dobro.

Traženje  sjene Kapetana Kuke i krokodila koji je progutao Kukinu ruku, samo je jedan od zadataka. I Paško Patak muči muku s budilicom koja mu ne da spavati. Koja klinceza ne voli Pepeljugu? Ovdje ćete pronaći zanimljivu igru u kojoj je cilj pomoći Pepeljugi da dođe na bal.

Vaši će školarci moći naučiti koliko je sati i dane u tjednu. Tek kad postanu školarci, mogu bolje shvatiti vrijeme pa ih nije potrebno forsirati prije vremena.

Što se tiče aktivnosti, mogli su biti i maštovitiji pa nam pokazati kako se izrađuje sat, naprimjer, a ne telefon pomoću čašoca jogurta.

Jeste li znali da Big Ben sat na tornju Westminsterske palače u Londonu teži više od 13 tona i doseže visinu višu od 4 metra. Po kome je dobio ime Big Ben i sve o običaju ispijanja čaja u Engleskoj i još mnoge druge dianimljivosti otkrit će vam Aladin.

Sve riječi vezane uz vrijeme i  dnevne aktivnosti saznajte uz pomoć Paška, a i kako postaviti pitanje s “who”, “what” i “where”.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, edukativne | Tag članka: , , , , , , , . Označi link.