Magic English – 12. At home

Magic English je izdanje Paperview NV po narudžbi Večernjeg lista, 2009. Disney, tvrdi uvez, 32 stranice, 29 kn

I u ovom ćete broju pronaći zanimljive sadržaje za lako učenje engleskog jezika uz igru i zabavu. Vode nas poznati i omiljeni junaci iz crtića produkcije Disney pa je djeci time još zabavnije učenje engleskog jezika. Kada ponuditi i što ponuditi, sve ovisi o tome što vi želite za svoje dijete. Ja osobno Karli dajem samo DVD da gleda jer joj je to zabavno i ne opterećuje njenu malu pametnu glavicu.

Ovdje dijete može naučiti rječnik vezan uz kuću, prostorije u kući i namještaj. Za one starije uči se postavljati pitanja u kojima se traži dopuštenje s “may I” i izraziti postupno smanjenje ili povećanje nečega “smaller and smaller”.

Predložena aktivnost u ovom broju je sađenje sjemenke graha što i nije loša ideja, ali ne treba pretjerivati s tim jer nema potrebe raditi stvari tek toliko da se radi. U školi djeca na satu prirode siju sjemenku neke biljke da bi proučavali uvjete rasta biljke pa je možda bolje to ostaviti. Osim ako je dijete doista vrlo zainteresirano saznati kako neka biljka raste tada mu naravno pokažite. Iako su djeca dosta nestrpljiva pa će im biti teže shvatiti takav proces ako je pre malo da bi shvatilo.

Zajedno s Aladinom možemo saznati razne zanimljivosti vezane uz običaje u zemljama engleskog govornog područja i običaje naroda.

U Mikijevom kvizu možemo ako želimo provjeriti ono što smo vidjeli na DVD-u i odgovarati na Mikijeva pitanja, a u rubrici s Paškom ponavljamo riječi koje valja upamtiti.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, edukativne | Tag članka: , , , , . Označi link.