Magic English – 11. Numbers

Magic English je izdanje Paperview NV po narudžbi Večernjeg lista, 2009. Disney

Sam naziv govori nam da ćemo u ovom broju učiti o brojevima. Iako Karla još nije naučila pisati brojke i ova joj je vježbenica jednako draga kao i ostale. Naravno da u njenoj dobi od četiri godine još nema govora da ona ciljano uči engleski jezik, iako bi mogla jer upija sve kao spužva, koncentracije je ipak još uvijek premalo za pravo učenje. A i nema potrebe za tim. I u ovom broju učimo uz igru i poznate junake iz omiljenih crtića.

Paško je na pikniku i bori se sa cijelom četom mravi da mu ne odnese hranu. Možemo izbrojiti koliko čega su mravi uzeli Pašku i odnijeli. Brojimo koliko štenadi imaju Pongo i dijete traži koja uzica vodi od broja 8 sve do broja 15. Tu imamo razne igre, traženje razlika, igre s pijunima i kockom.

Učimo riječi vezane uz brojeve i brojanje, a od gramatike učimo postavljati pitanja s “how many” i razlika između “to get on” i “to get off”.

U ovom broju smo naučili izraditi kasicu prasicu i to je najbolji activity od svih po meni jer smo doista išli raditi tu kasicu prasicu. Prvu kasicu smo napravili po njihovoj recepturi, a kasnije smo se usavršili pa je svaka slijedeća sve bolja. U ovoj smo skupili tisuću i nešto kuna, ali nije bila puna jer se od težine počela ljuštiti. Slijedeću smo napravili kaširanjem i ta je puno bolja i nismo je bojili vodenim bojama već akrilnim što je također puno bolje.

Tu nam je i nezaobilazni Aladin´s Discoveries dio u kojem saznajemo razne zanimljivosti pa tako i sada zanimljivosti vezane uz brojeve.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, edukativne | Tag članka: , , , , . Označi link.