Ljubimci princeza

Egmont, 2010. god., 112 str., tvrdi uvez.

Ova prekrasna slikovnica razveselit će sve ljubiteljice princeza, a možda čak i male ljubitelje. Glavni likovi triju priča su tri Disney princeze: Ariela, Aurora i Jasmina. Radnja se zbiva nakon što su princeze već doživjele svoj sretan kraj u originalnim Disney slikovnicama pa su tako sve tri sad već princeze i sve žive u prekrasnim dvorcima s odabranicima svojih srdaca. Tri princeze imaju nešto zajedničko, a to je da sve tri jako vole konje.

U prvoj priči „Arielin maleni Riđan“ Erik poklanja Arieli prekrasno maleno ždrijebe. Ariela ga nazove Riđan i odmah se zaljubi u njega. No princeza se ponaša pretjerano zaštitnički prema svom malenom konjiću što u početku ne izgleda kao veliki problem no kako konjić raste tako rastu i problemi koje izaziva boravak konja u kući. Kad Arieli i Eriku u posjet dolaze kralj i kraljica iz susjedne kraljevine Riđan izazove pravu pomutnju među gostima. Hoće li Ariela i na koji način nagovoriti Riđana da počne živjeti izvan dvorca i počne se ponašati poput pravog konja saznajte u ovoj zanimljivoj i lijepoj priči.

U drugoj priči „Neustrašivi Zlatan“ Trnoružica (Aurora) izabere konja kojeg će svaki dan jahati jer joj je teško svaki dan birati kojeg li će ljepotana danas jahati. Izabere prekrasnog, snažnog konja i umjesto njegov imena Brut nadjene mu ime Zlatan. Zlatan je čini se jako hrabar konj kad jaše s Aurorom unutar zidina dvorca no kad se ona uputi s njim u posjet dobrim vilama u šumu, Zlatan se pokaže kao pravi strašljivac. Boji se svake sjenke i Aurora ostane iznenađena. Hoće li uspjeti pomoći svom Zlatanu da se oslobodi straha i na koji način?

U trećoj priči „Pustinjska utrka“ Jasmina želi sudjelovati u tradicionalnoj utrci koja se odvija svake godine. Svake godine pobjednik je princ Fajiz iz Zagrabaha i Ariela je odlučila tome stati na kraj. No njenom ocu, sultanu se ta zamisao nikako ne sviđa. Problem je što Kan, Jasminin konj ne dopušta Aladinu da ga jaše pa Aladin ne može sudjelovati u utrci s najbržim konjem u Agrabahu. Hoće li Jasmina poštivati očevu želju i odustati od utrke? Saznajte u priči.

Cijena koju sam pronašla na Internetu je 99,00 kuna, ali možda će se većina ionako odlučiti na posudbu u obližnjoj knjižnici u ova recesijska vremena.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, slikovnice | Tag članka: , , , , , . Označi link.