Ljepotica i psići

Egmont, 2007. god., 24 str., tvrdi uvez.

Ovo mi se čini kao jako lijepa slikovnica za mlade dame koje vole Disney ljepotice. Ako su još k tome i ljubiteljice pasa ili pak životinja općenito – onda ne možete pogriješiti. Moj muž  ju je prošlog tjedna posudio za našu mladu damu, ali i trogodišnjem Vidu je bila zanimljiva.

Priča je to o družini koja živi u dvorcu. Ovog puta se vlasnik dvorca, velika i strašna Zvijer ne pojavljuje u priči. No pojavljuje se Ljepotica koju je Zvijer zatvorila u dvorac. Tu su i kućanski predmeti, a zapravo posluga dvorca koju je čarobnjak pretvorio u kućanske predmete  u trenu kad je mladog i oholog princa pretvorio u strašnu zvijer.

Tako Ljepotici društvo prave Krhko, gospođa Čajnić, Svjetiljko i Zupčanko. Ovog puta do Ljepotice i Krhka došetala je terijerica Buba. Oni su je ponudili psećim kolačićima te se poigrali s njom. Slijedećeg dana Buba je dovela prijatelje pa su Ljepotica i Krhko počastili i njih. No iz dana u dan je Buba u dvorac dovodila sve više i više pasa. Svjesna da ne može nabaviti dovoljno psećih kolačića za sve pse koje Buba može dovesti u goste, Ljepotica počne razmišljati o nekom drugom načinu kako da zabavi društvo. Hoće li uspjeti, saznajte u slikovnici.

Cijena koju sam pronašla na Internetu je 56,05 kn, ali možete je potražiti i u obližnjoj knjižnici.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, slikovnice | Tag članka: , , , . Označi link.