Lesi nalazi prijateljicu

Štamparski zavod „Ognjen Prica“, Zagreb, 1966. god.

Ova zaista stara slikovnica se bavi problemom koji opterećuje mnogu djecu (a isto tako i roditelje).  Dječak Tom ima psa po imenu Lesi kojeg jako voli, no problem nastaje kad mu u posjet dolazi prijateljica Suzana koja se boji pasa. Slijedećeg dana djeca odlaze na potok kako bi se igrala no u igri Suzanina najdraža lutka Mira završi u potoku. Tko li će spasiti Miru?

Ako se vaše dijete boji pasa, možda bi ova slikovnica mogla barem malo umanjiti njegov strah. Ako vaše dijete obožava pse i ne postoji niti jedan koji bi ga mogao uplašiti, onda će se sigurno oduševiti ovom slikovnicom.

Mi smo ovu slikovnicu pronašli u podrumu muževih roditelja, slikovnica je pripadala mojoj šogorici. Ivoni je čitamo još otkako je bila jako, jako malena (otprilike 4-5 mjeseci) pa sve do danas. Nekada su stare slikovnice roditelja, teta, stričeva i drugih najjeftiniji, ali i kvalitetniji izbor.

Uspijete li na bilo koji način doći do ove dosta stare slikovnice, vjerujte da nećete požaliti. Probajte pretražiti stare tavane ili posjetiti Internet stranice na kojima možete kupiti stare slikovnice. Neke od stranica su aukcije.hr, njuškalo.hr, a vjerujem da bi se dalo naći i raznih drugih stranica. Ako znate još neke slične stranice za koje ne znamo, svakako nam javite.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, slikovnice | Tag članka: , , , , , , , . Označi link.