Krtica Krešo

Naklada Ljevak, 2000. god., tvrdi uvez.

Ova slikovnica u obliku krtice, kao i ostale slikovnice iz iste kolekcije uvijek privuku moju djecu. Njihovo mjesto je na najdonjim policama Gradske knjižnice u Čakovcu. To je sasvim razumljivo jer su namjenjene najmlađima, a najmlađi su i najmanji pa im stvari koje su predviđene za njih i trebaju biti na dohvat ruke. Sve osim hrpe slatkiša na najdonjim policama trgovina kad dođemo neposredno prije ručka kupiti samo kruh.

Glavni lik ove slikovnice je krtica po imenu Krešo koji živi (kao i sve krtice) u svom domu koji se nalazi ispod zemlje. Proljeće ga mami na nove izazove pa se razveseli kad mu u posjet dođe Vjeverica Vesna, njegova prijateljica. Prijateljica ga vodi u razgledavanje svoje kuće. Krešo je jako zadovoljan jer je oduvijek živio u rupi u zemlji i nije ni sanjao da će vidjeti vrhove prekrivene snijegom…

Meni se osobno ova slikovnica ne sviđa previše, a i mojim je klincima zanimljiviji sam oblik slikovnice nego priča i likovi u njoj. Po meni je ovo slikovnica koja će se najviše svidjeti malenoj dječici (do 1,5 godinu) kojoj će vjerojatno biti zabavna ova slikovnica neobičnog oblika. Koliko sam vidjela cijenu na Internetu, može se kupiti i po cijeni od 18,00 kuna. Tekst nije baš nešto, trebao bi biti malo duži i bolje razrađen, a ilustracije su ok.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, slikovnice | Tag članka: , , , . Označi link.