Krispin – Praščić koji je imao sve

Golden marketing – Tehnička knjiga, Zagreb, 2009. god., tvrdi uvez.

Napisao: Ted Dewan

Krispin je bio praščić koji je imao baš sve no ni sa čim nije bio pretjerano zadovoljan. Svake godine za Božić dobio bi još više sve dok se jednog Božića nije sve promijenilo. Krispin je dobio veliku kutiju na kojoj je pisalo: „Mladi gospodine, u ovoj kutiji naći ćeš jedinu stvar koju još nemaš. Nešto najljepše na cijelome svijetu.“

Krispin se oduševio, no kad je otvorio kutiju vidio je da je prazna. Ništa ga nije moglo razveseliti no još iste večeri došli su rakun i zec koji su se željeli igrati u njegovoj kutiji. Krispin ih je otjerao no oni su slijedećeg dana opet došli. Krispin se počeo s njima igrati njihove omiljene igre – svemirske postaje. Danima su se igrali u kutiji no jednog dana pao je snijeg i uništio kutiju. Krispin je bio neutješan misleći kako sad njegovi prijatelji neće više doći. Da li je veseli dvojac unatoč uništenoj kutiji ipak došao saznajte u ovoj veseloj i poučnoj priči.

U današnjem svijetu kad i djeca sasvim prosječne obitelji imaju prepune sobe igračaka važno ih je podsjetiti da sve te igračke bez pravih prijatelja malo znače. A vi dragi roditelji kad slijedeći put poželi povikati na svoje mališane neka vas puste na miru jer ne shvaćate kako su nezadovoljni kad imaju sve što požele, dobro razmislite. Svu tu silu igračaka smo im mi priuštili, a oni bi u većini slučajeva bili zadovoljniji da smo im u ovom užurbanom svijetu poklonili ono što je neprocjenjivo, a toliko važno: naše vrijeme.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, slikovnice | Tag članka: , . Označi link.