Kraljica stila – Kreativne aktivnosti

Profil, 2011. g., 78 str. meki uvez.

Osmislila: Andrea Pinnington

Ova prekrasna, neobična knjiga sadrži igre, izrezivalice, plakate, kolaže, naljepnice, predloške i još pregršt stvari s kojima će vama mala princeza sigurno biti oduševljena. Moja šestogodišnja princeza nije mogla dobiti bolji poklon pod bor od ove knjige s kreativnim aktivnostima. Svi drugi darovi su bili tek blijeda kopija nečeg ovako originalnog. Svakog dana je ispunjava, lista, pregledava i jako joj se sviđa. Ne sjećam se da je ikad imala vježbenicu s kojom je bila zadovoljnija. Nisam ljubitelj raznih Barbie vježbenica, časopisa i slikovnica koje malim curicama nude sasvim pogrešne ideale u životu. Djevojčice u toj dobi upijaju kao spužva pa bi ih trebali usmjeravati u pravom smjeru. Ne bi željela da moja Ivona jednog dana misli kako joj je najveći životni problem što obući ujutro prije posla ili da li će danas staviti broš ili ogrlicu. Ne vidim nikakve pametne pouke s kojima bi djevojčice mogle doći u doticaj kad čitaju razne varijante Barbie stripova i slikovnica. No ovo je nešto sasvim drugačije. Cilj ove vježbenice i nije djetetu prenijeti sve mudrosti ovog svijeta, cilj je u dosadnim danima uposliti njihove male ručice na zabavan, „ne – snobovski“ način.

Ono što će vas sigurno ugodno iznenaditi je količina aktivnosti koje djetetu nudi ova knjiga. Ponekad kupimo neke vježbenice ili slične knjigice za ispunjavanje, ali se riješe u dan – dva i na kraju ispadne da smo dali dosta novaca za tako malo zabave. Ovdje je situacija sasvim drugačija. Kraljica stila je kao škrinjica bez dna. Pokušat ću vam malo dočarati što sve možete očekivati no neće biti lako i vjerojatno ću dosta toga izostaviti. Tu je društvena igra slična Čovječe ne ljuti se, ali sa zabavnim pravilima, točkalica, bojanje, dovršavanje crteža, traženje razlika, labirint, dizajniranje odjeće, šminkanje djevojaka, ljepljenje naljepnica, kviz: Koji si tip kraljice stila, ideja za održavanje modne revije s prijateljicama sa savjetima kako bi modna revija trebala izgledati, ideja za održavanje zabave u pidžamama s savjetima i pozivnicama za prijatelje.
Nakon svega moram napomenuti kako je ova knjiga definitivno obilježila ove blagdane i klincima dala prekrasne ideje za organiziranje slobodnog vremena. Što drugo reći nego: Hvala Profilu!!!

Objavljeno u rubrici bojanke i vježbenice, Čitaonica | Tag članka: , . Označi link.