Kraljica cipela – Hlapićeve nove zgode

Croatia film, 2005. god., tvrdi uvez.

Ovo je mojoj djeci najzanimljivija slikovnica iz kolekcije „Hlapićeve nove zgode“. Iako moram napomenuti da je meni originalni Šegrt Hlapić najzanimljiviji, moja djeca jako vole slikovnice iz nove kolekcije.

Na neobičan način Gita i Hlapić upoznaju mladića po imenu Mutinski koji im govori kako živi na Otoku potplata u Kraljevstvu cipela kojim vlada kraljica Guccinski. Kraljica je jako zlobna, a njena velika ljubav su cipele. Zbog toga joj svi stanovnici kraljevstva moraju plaćati cipelarinu – porez u cipelama.

Upravo u trenutku kad su Gita i Hlapić u selu, kraljici u posjet dolazi važan gost, a Hlapić otkriva da je gost nitko drugi nego zločesti Crni Štakor. Kakva li će nedjela smisliti njih dvoje,  saznajte u ovoj zanimljivoj slikovnici. Ilustracije su jako lijepe, tekst zanimljiv, radnja zaista neobična. Možda se baš zbog toga ova slikovnica toliko svidjela mojoj djeci. Njena velika prednost je da će vjerojatno biti zanimljiva i malim i velikim ljubiteljima slikovnica. To će vam dobro doći ako imate i mlađe i starije dijete i ako vam je sve teže i teže uskladiti njihove interese, kako u odabiru igara, tako i u odabiru slikovnica.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, slikovnice | Tag članka: , , , , , , , , . Označi link.