Kraljevstvo kraljice Normije

JGL – „JADRAN“ Galenski laboratorij, 18 str., meki uvez, promidžbena slikovnica.

Ovu reklamnu slikovnicu i bojanku (2 u 1) smo dobili jednom prilikom kod naše pedijatrice. Kako je Ivona bila dosta često bolesna, već nam je i samima bilo teško objasniti joj zašto se to baš njoj događa. Ova slikovnica nam je ipak malo pomogla u tome. Ujedno nam je bar malo skratila i uljepšala (koliko je to moguće) bolesničke dane. Vid je u to doba bio dosta mali (oko godinu dana), ali i njemu se slikovnica svidjela.

Glavni lik ove slikovnice je kraljica Normija koja mirno živi u svom kraljevstvu s malom dječicom i svojim podanicima Bacteriusima Dobrim. U cijelom kraljevstvu vladaju mir i sreća sve dok ih jednog dana ne napadnu Bacteriusi Zločesti.

Da li će kraljica Normija i uz čiju pomoć pobijediti Bacteriuse Zločeste i vratiti mir u svoje kraljevstvo, saznajte u slikovnici.

Nakon priče slijedi bojanka s likovima koji se pojavljuju u slikovnici. Teksta ima malo, sve je u ovoj slikovnici “kratko i jasno“. Zgodne ilustracije, zanimljiva pričica. Moram priznati da me slikovnica iznenadila budući da je bolja od nekih kupljenih slikovnica.

Probajte pitati za ovu ili slične slikovnice vaše pedijatre, ljekarnike…

Ili pak potražite na Internet stranici JGL-a.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, slikovnice | Tag članka: , , , , , , , . Označi link.