Kraljevske suze

Naklada Nika, 2008. god., 32 str, tvrdi uvez

Autor: Rozalija Ovčar

Ilustracije: Petra Rundek

Ovo je zapravo priča o tome zašto nilski konji plivaju upravo onako kako plivaju – da su cijeli pod vodom, a iz vode im viri samo nos. No po meni je to priča za malo stariju djecu, za one klince i klinceze koji su krenuli u školu. Inače je priča dosta opširna i sadrži dosta detalja, a i nije baš jednostavna. Tako da će se vaša djeca, ako imaju manje od pet godina, dosta teško koncentrirati na priču . Moj Vid izdrži svega nekoliko stranica, a Ivona uvijek sluša slikovnicu do kraja, ali puno stvari u slikovnici Kraljevske suze joj baš nije jasno.

Priča ide ovako: Jednom davno, u kraljevstvu nilskih konja živjela je princeza Ingresa koju su svi od milja zvali Ingresa. Bila je jako osjetljiva i imala je poseban dar za plakanje. Nikako se nije željela kupati, a roditelji je nisu silili jer kad bi Ingresa počela plakati, u dvoru bi nastala prava poplava.

Njene suze su nosili u obližnju rijeku i pokazalo se da su Ingresine suze ljekovite. Drugi nilski konji koji su se kupali u istoj rijeci uživali su u blagodati ljekovite rijeke.

U susjednom kraljevstvu koje se nalazilo tjedan dana plutanja niz rijeku rodio se kraljević Augustus. On nije bio uopće osjetljiv i najviše od svega je volio valjati se u blatu. Kad je izašao iz blata svojim je blatnim tijelom slikao slike. No od previše blata Augustusova se koža počela jako ljuštiti i preporuka liječnika je bila da mladi kraljević mora prestati sa blatnim kupkama. Augustus to nikako nije mogao prihvatiti.

U Ingresinom kraljevstvu kraljevska je obitelj također imala svojih problema. Ingresine su se suze jednostavno istrošile, a njeno je zdravstveno stanje bivalo sve lošije zbog njenom tvrdoglavog odbijanja da se napokon okupa.

Kako li će ispreplesti putovi princeze Ingrese i kraljevića Augustusa i kako će si međusobno pomoći riješiti probleme, saznajte u ovoj slikovnici.

Koliko sam uspjela pronaći na Internetu, slikovnicu Kraljevske suze možete dobiti kupnjom preko Interneta i pritom uštedjeti čak 26,00 kuna. Možete je, dakle, kupiti po cijeni od 39,00 kuna.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, priče | Tag članka: , , , , . Označi link.