Kraljevska pusa

Napisao i ilustrirao: David Melling

Profil, biblioteka Tintilinić, 2002. god., tvrdi uvez.

Ako vaša djeca vole neobične slikovnice, na pravom ste mjestu. Postoje lijepe slikovnice čiju radnju jednostavno već možete predvidjeti i sami. Ovdje je situacija upravo obrnuta. Slikovnica jest lijepa, ali tijek radnje uistinu nećete moći predvidjeti. Riječ je o jednom kralju koji je jednog utorka (kao i obično) bio u žurbi. U njemu bi se mogla ogledati većina današnjih očeva. Kralj je poželio svom sinu laku noć i poslao mu jednu kraljevsku pusu. No pusa je mimoišla malog kraljevića, skočila kroz prozor i nestala.

Kralj je kako bi umirio svog sina poslao svog vjernog viteza ne bi li on pronašao nestalu pusu. Vitez je krenuo na opasan put kroz mračnu šumu gdje su živjeli medvjedi, vukovi i sove. Tko zna kako bi završili naši junaci da nije odjednom dolepršala kraljevska pusa i svima poželjela laku noć. Kad su sve zvijeri zaspale, vitez i njegov konj su odlučili malo odmoriti na nekom starom stablu. No kad se stablo počelo dizati shvatili su da sjede na zmajevom prstu, a ne na starom stablu. Zmaj je već vidio kako u ruci ima ukusan obrok no pusa je opet spasila stvar. Da li će vjerni vitez uspjeti vratiti pusu malom kraljeviću? Da li će kralj naučiti lekciju i shvatiti da je pusa za laku noć jako važna stvar koja se ne daje u prolazu? Saznajte u ovom prekrasnoj slikovnici.

Uz ovu neobičnu priču nasmijat će se i veliki i mali. Ilustracije su prekrasne i savršeno upotpunjavaju priču što je i obično slučaj kad priču i piše i ilustrira ista osoba.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, priče | Tag članka: , , , . Označi link.