Kralj lavova

Egmont, 2008. god., 64 str., tvrdi uvez, izlazilo uz 24 Sata.

Ova prekrasna priča o pobjedi dobra nad zlim sigurno će oduševiti svako dijete. Moja djeca je jako vole, iako mislim da će pravu vrijednost ove slikovnice znati cijeniti tek za par godina. Po mom mišljenju, tek djeca od 6 godina na dalje mogu u potpunosti shvatiti cijeli tijek događaja i shvatiti pravu pouku ove priče. Priča je naime dosta komplicirana i iako je često čitam svojoj djeci, po pitanjima koja mi postavljaju, vidim da im dosta toga nije jasno. Ivoni su se tek pred par tjedana počele u glavi slagati sve kockice vezane uz ovu priču.

Priča počinje proslavom rođenja sina kralja Mufase na koji dođu sve životinje osim njegovog strica Scara. Scar je, naime jako ljubomoran jer Simba treba naslijediti svog oca Mufasu i jednog dana postati kralj. Zato Scar smišlja opaki plan ne bi li se dočepao prijestolja.

Na prevaru uspije poslati Simbu na Groblje slonova kako bi mališan tamo upao u kandže opakih hijena. No Mufasa mu svojim dolaskom pomrsi račune. Scar dugo ne miruje već smišlja još gori plan ne bi li se riješio svog brata Mufase i njegovog sina Simbe. Hoće li uspjeti i što će se nakon toga dogoditi saznajte u ovoj slikovnici.

Iz knjižnice smo već imali posuđenu slikovnicu Kralj lavov, ali u dužem izdanju. Bila je nekih 35 stranica duža i moram priznati da je to predugo za jednog četverogodišnjaka ili petogodišnjaka. Ova mi se čini puno bolja jer su događaji sažeti i jasni, nema nikakvog odugovlačenja. Onu smo morali čitati na dva – tri puta i onda to jednostavno nije bilo to. Ovu smo kupili kad je izlazila uz dnevni tisak i jako nam se svidjela. Ne bi je mijenjala ni za jednu drugu verziju Kralja lavova. Cijena kad je izlazila uz dnevni tisak je bila 29,00 kuna, ali poslije sam je još jednom kupila na poklon preko Internet portala aukcije.hr po cijeni od 20,00 kuna.

Ilustracije su savršene, tekst odličan. No, ipak nemojte očekivati da je ovo slikovnica za mlađu djecu (iako je možete i njima čitati). Prava publika za ovu priču su djeca između 6 – 10 godina.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, priče | Tag članka: , , , , , , , , , , . Označi link.