Knjiga o džungli

Forum, meki uvez, mali format.

Ovu slikovnicu manjeg formata sam kupila jednom prigodom u knjižari za 7,00 kuna. Puno smo je čitali, ali kvaliteta odgovara i cijeni. No, nije mi žao što sam je kupila jer sam time upoznala Ivonu s malim dječakom po imenu Mowgli i njegovim pustolovinama koje su stvarno zapanjujuće.

Ivona je imala 18 mjeseci kad smo kupili ovu slikovnicu i jako su je zanimale životinje. Vjerujem da joj se zato ova slikovnica najviše i svidjela. Od uvijek je jako voljela slikovnice manjeg formata s kojima je mogla, kad je bila manje, lakše baratati.

Radnja prati pravu priču iz Knjige o džungle, no ilustracije se ne mogu uspoređivati onima u Disneyevoj verziji. Ako imate u glavi sliku Mowglija onako kako ga je zamislio Disney, onda ćete se možda malo razočarati u ovoj slikovnici. Kad smo kupili Disneyevu Knjigu o džungli ovu smo sve rjeđe i rjeđe čitali jer tamo su ilustracije prekrasne i živopisne, a sve pršti od šarenila boja. No još je ponekad uzmemo u ruke i čitamo. Ponekad se isplati manjoj djeci kupiti neku kraću verziju poznatih klasičnih bajki i priča jer duže verzije su manjoj djeci preduge i nerazumljive.

Prije kupnje ovakvih jeftinih slikovnica svakako ih pregledajte u knjižari jer neke s kojima smo se susreli imale su prilično neobične verzije poznatih priča.

Ako pak kod kuće imate školarca, ovo je prava prilika da pročita originalnu verziju Knjige o džungli jer niti jedna slikovnica se ne može uspoređivati s ovom odličnom knjigom. Rudyard Kipling je to ipak napisao i dočarao na originalan način koji je jako teško prenijeti djeci pomoću bilo koje slikovnice. Ako se vaši školarci dosađuju u ovo ljetno vrijeme, ponudite im Knjigu o džungli i neka zabava započne.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, slikovnice | Tag članka: , , , . Označi link.