Kika uči jahati

Piksi slikovnice, Znanje, 2009. god., meki uvez, slikovnica malog formata (10 x 10 cm)

Ovu slikovnicu djeci je kupila baka iz jednog jedinog razloga. Baka nikako ne može odoljeti  kad vidi jeftinu slikovnicu. A slikovnice iz ove zbirke koštaju prihvatljivih 5,00 kuna. I uzalud ja govorim neka im radije kupi banana, mandarine, jabuke… Sa igračkama, crtićima i slikovnicama više ni sama ne znam kamo bi. No to je već neka druga priča. Bakina misija je postignuta, djeca su se razveselila i to je glavno.

Iako sam mislila kako ovu slikovnicu nećemo baš puno čitati, klinci je ipak ponekad uzmu u ruke. Konj je većini djece omiljena životinja pa tako vole sve vezano za ove plemenite životinje. Iz slikovnice mogu doznati kako nije tako lako jahati pravog konja u što se uvjerila i mala junakinja ove priče. Ipak bi se kad čitamo ovu slikovnicu najradije našli na njenom mjestu…

U ovoj slikovnici riječ je o malenoj djevojčici po imenu Kika koja na proslavi Dana proljeća jaše na malenom poniju. Kika se oduševi i kod kuće se ne prestaje igrati igre jahanja. Vidjevši koliko to zanima njenu kćer, Kikina se majka odluči svoju djevojčicu povesti u školu jahanja. Što će sve Kika tamo doživjeti pročitajte u ovoj slikovnici.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, slikovnice | Tag članka: , , , , . Označi link.