Kako raste zečić

v/b/z, Zagreb, 2007. god., tvrdi uvez, slikovnica s prozorčićima.

U ovoj zbirci izašli su slijedeći naslovi: Kako raste lane, Kako raste psić, Kako raste začić te Kako raste lavić. Sve slikovnice su lijepe i zanimljive, osobito malim ljubiteljima životinja. Mi ih često posuđujemo u gradskoj knjižnici jer su Ivoni jako zanimljive, ali moj mali Vid baš i nije neki ljubitelj ovih slikovnica. Kad ih krenemo čitati, uvijek se pobuni donoseći neku slikovnicu koja se njemu više sviđa. No na kraju ipak sjedne i sluša kad čitamo, ali to nije njegov izbor broj 1. Jednostavno su mu interesi drugačiji. Cijena koju sam uspjela pronaći na Internetu je 35,91 kn.

Na slikovnici piše da je predviđena za dob od 2 – 4 godine i moram priznati da se u potpunosti slažem s tim. Kad smo je posuđivali dok je Ivona bila mlađa, čitali smo je i 10 – tak puta na dan, ali danas to već i nije slučaj. Sada je pročitamo kad je donesemo iz knjižnice i eventualno još jednom i dva puta. U ovoj slikovnici se opisuje kako zečić raste i to od kad ga mama zečica donese na svijet sve dok ne izraste u pravog, velikog zeca. Opisane su razne zanimljive činjenice iz života zečića. Jeste li primjerice znali da zečići napuštaju svoju jazbinu samo u zoru i u sumrak? Ili pak da kad čuju sumnjiv šum daju znak za opasnost snažno lupajući po tlu, a zatim brzo pobjegnu poskakujući cik – cak do najbližeg ulaza u jazbinu.

Uglavnom, ako vaše dijete voli životinje, sigurno će mu se svidjeti ova slikovnica. U gradskoj knjižnici u Čakovcu imaju sve naslove iz ove serije, pa možete probati potražiti u obližnjoj knjižnici ako se pak ne odlučite na kupnju. Slikovnice su lijepe i poučne. Ilustracije su lijepe i jednostavne.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, slikovnice | Tag članka: , , , , , , , , , , . Označi link.