Kad si sretan – Dječje pjesme i brojalice

Naša djeca, 2007. god., 12 str., meki uvez.

Ova kratka, ali slatka slikovnica sadrži mnoštvo dječjih pjesmica i brojalica. Mi je često posuđujemo u Gradskoj knjižnici u Čakovcu jer ipak nije tip slikovnice koju bi moja djeca svakodnevno čitala. Prvi put sam je posudila kad je Ivona imala 2 godine i bila je jako zadovoljna. Puno smo je čitali one zime kad sam rodila Vida, ali Vid mi nekako nije dijete koje bi toliko zapelo za slikovnice s dječjim pjesmicama i brojalicama. Nije da mu ih ne čitam, ali pročitamo ih jednom i to je to. S Ivonom sam takve slikovnice čitala po 10 puta dnevno. Najdraža im je pjesmica bila ona „Bumbari se sastali i na pčele napali: Kakav je to red da ne date med?…“ Moram priznati da je i meni ta najdraža.

Osim te pojavljuju se ovdje još i: Na vrh brda,. Išo medo, Tužibaba Reza, Eni beni, Kad si sretan, Jedna kola žuta, Berem, berem grožđe i druge. Po meni bi slikovnica mogla biti najzanimljivija djeci mlađoj od 2 godine. Vjerujem da će se i starijoj svidjeti, ali sumnjam da ćete je njima čitati još jednom i još jednom.  Probajte je pronaći u obližnjoj knjižnici ako se ne odlučite na kupnju iste. Dobro dođe kao inspiracija u dugim zimskim danima…

Koliko sam uspjela naći na Internetu, cijena ove slikovnice je 24,00 kune. Evo nekoliko slikica koje bi vam mogle bolje predočiti ovu slikovnicu:

Objavljeno u rubrici Čitaonica, u stihu | Tag članka: , , , , , , , . Označi link.