Jakov na gradilištu

Forum, 2005. god., tvrdi uvez, 16 str.

Evo jedne prave slikovnice za prave velike dečke. No moram napomenuti kako je moja Ivona s dvije godine bila oduševljena ovom slikovnicom. Zato smo je iz knjižnice posudili već nebrojeno puta. Slikovnice o Jakovu su namijenjene ne samo dječacima već i djevojčicama. Možda se sa mnom neće složiti roditelji koji tvrde da su „Jakovi“ za dječake, a „Petre“ za djevojčice. No moja preporuka je da roditelji ne odlučuje što je za njihovu djecu, a što ne. Spol ne bi trebao biti nikakva prepreka što se tiče slikovnica. Oni će svoje afinitete ionako sami iskristalizirati u dogledno vrijeme. A do tada im pružite dovoljno velik izbor da bi kroz slikovnice stekli što više iskustva i da bi se uz njih što više zabavljali. Jer to i jest bit čitanja.

Ovoga puta Jakov se sa svojim najdražim psom Rubijem igra u pješčaniku. Želi iskopati tunel, ali baš mu ne uspijeva. Dolazi Jakovljev tata i upita ga da li bi želio poći sa njim u posjet pravom gradilištu. Pa koje dijete to ne bi željelo? Ali naravno, samo ako ide i Rubi. Što će sve tamo doživjeti naši omiljeni junaci pročitajte u ovoj slikovnici.

Cijena koju sam pronašla na Internetu je 28,40 kuna, ali vjerujem da ovu slikovnicu možete pronaći u skoro svakoj knjižnici. Dobro je imati kod kuće nekoliko slikovnica o omiljenim junacima, ali ponekad je dobro uštedjeti novac i proširiti izbor učlanjenjem u knjižnicu.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, slikovnice | Tag članka: , , . Označi link.