Jakov i božićno drvce

Forum, 2007. god., 16 str., tvrdi uvez.

Ako ste se već sad zaželjeli božićnog ugođaja, božićnih kolača, božićnih ukrasa i božićnih slikovnica dobro je znati da niste jedini. Božić je s pravom najljepši blagdan u godini. Zašto se ne bi svake godine dostojno prisjetili malog djetešca koje se rodilo u hladnoj štalici u dalekom Betlehemu? Zaista nema razloga! Zato već danas potražite sve božićne slikovnice koje imate kod kuće kao što smo mi to učinili i pročitajte ih u toplini svog doma. Vaši će mališani sigurno biti oduševljeni. Slobodno i ispecite neke božićne kolačiće ili keksiće kako bi upotpunili ugođaj.

Ova će slikovnica sigurno pridonijeti božićnom ugođaju. Slikovnica nema neku određenu radnju, radi se o već svima dobro poznatom dječaku po imenu Jakov. Ovdje možemo saznati kako se Jakov priprema za Božić. Jakov odlazi s tatom kupiti božićno drvce. No u prodavaonici ugleda maleni bijeli borić. Svim silama se trudi ne bi li nagovorio tatu da mali bijeli bor koji mu se toliko svidio kupi za njegovu sobu. Ali  čime će Jakov okititi svoje drvce? Više o tome saznajte u ovoj slikovnici.

Ilustracije su lijepe, tekst zanimljiv, možda je radnja trebala biti malo složenija kako bi slikovnica bila zanimljivija djeci. No moji su svejedno uživali.

Cijena je 2007. godine bila prihvatljiva (oko 25 kn). No vjerujem da je možete pronaći u skoro svakoj knjižnici.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, slikovnice | Tag članka: , , . Označi link.