Ivica i Marica

Nolit, Beograd, 1977. god., tvrdi uvez.

Nisam sigurna kolika je vjerojatnost da ćete doći do ove stare slikovnice no kad je već mi imamo šansa sigurno postoji. Probajte na starim tavanima, podrumima ili na Internetu. Starije slikovnice poput ove se ponekad prodaju na Internetskim portalima poput aukcije.hr po smiješno niskoj cijeni. Na vama je da sami procijenite kolika je stvarna vrijednost koje od njih.

Nemojte kvalitetu slikovnice procjenjivati prema godini izdanja jer neke od starijih slikovnica su mnogo kvalitetnije od onih najnovijih.

Ova slikovnica je trodimenzionalna, a ilustracije su osrednje, možda zanimljivije malo starijoj djeci (oko 4 godine) kojima više nisu potrebne šarene ilustracije da bi im privukle pažnju već ih privuče sama priča.

Radi se o dobro poznatoj priči o Ivici i Marici koje njihov otac na nagovor maćehe ostavlja u šumi jer nemaju dosta hrane. Ivica i Marica ostavljaju mrvice kruha kako bi se po njima vratili kući no na svoju veliku žalost otkrivaju kako su im ptice pojele kruh.

Gladni i iscrpljeni dolaze do kućice koja je napravljena od slatkiša i počnu ih jesti. Iz kućice izlazi stara vještica u obliku dobre starice koja ih ljubazno ugosti no namjere joj (kao i svim vješticama) nisu baš dobre…

Objavljeno u rubrici Čitaonica, priče | Tag članka: , , . Označi link.