Igre mozgalice za dojenčad, jednogodišnjake i dvogodišnju djecu

140 zabavnih načina za bolji razvitak

Jackie Silberg

Profil, 2006. god., 160 str., meki uvez.

Ovu prekrasnu knjigu posudila sam od prijateljice još prije selidbe, ali sam je ove zime nekako zagubila kad smo raspakiravali stvari u novoj kući. Zato sam se poprilično iznenadila kad sam je ugledala negdje na dnu ladice pred nekoliko tjedana. Iskreno, mislila sam da sam je davno vratila. Ovim putem se ispričavam svojoj prijateljici Mimi i budući da je njen mlađi sin ovog ljeta napunio dvije godine, mogu samo reći da se iskreno nadam kako će Luka i Ivano dobiti još jednog brata ili sestricu da bi joj ova knjiga mogla još biti od koristi.

Tražite li poklon za neku novorođenu bebu, ova knjiga mogla bi biti pun pogodak. Roditelji će se sigurno razveseliti, a knjiga će ih pratiti kroz prve dvije toliko važne godine razvoja djeteta. Listajući možda ćete pomisliti kako sve stvari iz ove knjige dobro znate, ali zapravo nije tako. Koliko puta ste se kao roditelj našli u situaciji da sjedite kraj svog djeteta i nemate nikakve ideje što s njim raditi. Za ove igrice ne trebaju vam neke posebne, skupe igračke. Sve što vam treba je malo volje i puno ljubavi. A vjerujem da to svi  roditelji imaju.

Evo nekoliko rečenica koje će vas sigurno potaknuti na razmišljanje, nalaze se na posljednjoj strani ove knjige:

Jeste li znali da mozak dvogodišnjaka:

  • Dvostruko je aktivniji od mozga srednjoškolaca
  • Prima i organizira nove informacije beže nego mozak odrslih

Ove jednostavne, zabavom ispunjene igre potaknut će razvoj mozga vašeg djeteta u kritičnom razdoblju od rođenja do treće godine i postaviti temelje za buduće učenje.

Od igri skrivača i jednostavnih pjesmica do zabave u kadi i pjesmica s određenim aktivnostima, sve su igre lake i pamtljive

14o igara za sve situacije bez obzira jeste li kod kuće, u parku, u autobusu ili u trgovini

Svaka igra uključuje informacije koje pojašnjavaju kako upravo ta aktivnost jača moždanu snagu vašeg djeteta.”

Autorica Jackie Silberg je priznata predavačica i trenerica razvoja u ranom djetinjstvu te učiteljica glazbe. Objavila je brojne knjige o igrama s novorođenčadi, jednogodišnjacima i dvogodišnjacima.

Iskoristite njeno bogato iskustvo kako bi pomogli svojoj djeci da se razviju u sigurne, pametne i zdrave mlade ljude pune želje za učenjem i otkrivanjem svijeta oko sebe. Knjiga me se osobito dojmila jer pokazuje roditeljima kako na lak i zabavan način mogu iskoristiti vrijeme koje provode sa svojom djecom. Svi znamo da zbog sve užurbanijeg ritma života roditelji imaju sve manje i manje vremena za igranje i uživanje sa svojom djecom. Ove igrice mogu se igrati i u trgovini, kod liječnika ili kad čekate s djetetom u autu da se kolona vozila ispred vas pokrene.

Nemojte misliti da je djeci potrebna sva sila skupih igračaka koja pod izlikom „must have“ vreba na vas iz izloga trgovina. Djeci je potrebno kreativno i kvalitetno provođenje vremena sa svojim roditeljima ili onima koji se brinu o njima. Ova knjiga će vam to i dokazati.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, edukativne | Tag članka: , , . Označi link.