Ideje za slaganje kocaka LEGO

Kako složiti sve što zamislite

Profil, 2012. god., 200 str., tvrdi uvez.

Mali i veliki ljubitelji legića – pozor, pozor! Ovo prekrasno izdanje Profila očarat će i velike i male. Slikovnica od čak 200 strana riznica je zamisli, savjeta i dosjetljivih rješenja koja će vas potaknuti da i sami složite svoje jedinstvene kreacije. Na stranicama ove knjige naći ćete srednjovjekovne dvorce, međugalaktičke letjelice, podmukle gusarske brodove, jureće mlazne avione i još mnogo toga. U ovoj knjizi prikazani su radovi ljubitelja kocaka LEGO diljem svijeta. Uz pomoć kocaka LEGO možete složiti pregršt stvari. Neke od njih Vam sigurno nikad nisu pale na pamet. Ova knjiga stoga će Vam ukazati na uistinu bezbroj LEGO kreacija. Mene su osobno oduševila razna vozila, divlje životinje, ali isto tako i neke sasvim praktične stvari kao što su stalak za bojice, društvene igre poput Čovječe ne ljuti se ili pak šah.

Moj mali petogodišnjak postao je ove zime pravi slagač malih „legića“. Moram priznati da mi ova vještina nije poznata jer kao dijete nisam imala skoro nikakve kocke, pa tako ni poznate „legiće“. No već nakon prvog seta „legića“ moj sinčić počeo je stvarati svoje prekrasne kreacije pa sam se tako i ja počela malo educirati da saznam nešto više o najpoznatijim kockama na svijetu.

Pa evo nekoliko zanimljivih činjenica o LEGO kockama:

  • LEGO je veliki danski producent dječjih igračaka, a sjedište se nalazi u danskom gradiću Billund
  • prve  LEGO kocke napravljene su davne 1949 godine
  • riječ lego na latinskom može značiti skupljam, spajam ili čitam
  • lego je kombinacija danskih riječi leg i godt što u prijevodu znači: lijepo se igraj
  • u početku je LEGO pravio samo drvene igračke no posljednjih 40 godina proizvode samo plastične kockice
  • plastika od kojih se rade originalne LEGO kockice uistinu je kvalitetna tako da lego kockice mogu trajati i generacijama
  • kod LEGO kockica najbitnija je mašta stoga priuštite svom djetetu bar nekoliko setova LEGO kockica kako bi nesmetano i na zabavan način(što je djeci veoma bitno) razvijali svoju maštu.

Mi smo u početku kupovali djeci nove „legiće“, no uskoro smo otkrili veliku ponudu rabljenih na portalu aukcije.hr. Iako bi neki sigurno tvrdili kako ni rabljeni „legići“ nisu jeftini jer LEGO svojom kvalitetom uvijek drži dobre cijene, ipak je puno isplativije nego stalno kupovati nove setove u trgovinama. Moj sin ionako sve nove komplete raspari i stavi u jednu veliku kutiju pa slaže prema svojim idejama što me jako veseli. Jako sam sretna da je pronašao hobi kojim se voli baviti i iako ga u ovo proljetno vrijeme često pokušavam „dobiti“ van kako bi se igrao s drugom djecom, on je najsretniji u svom malom carstvu legića gdje slaže i slaže do mile volje…sve što mu srce poželi.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, slikovnice | Tag članka: , . Označi link.