Hlapićeve nove zgode – Hvala za lijek

Croatia film, 2005. god, tvrdi uvez.

Ova slikovnica je mojim klincima jedna od omiljenih iz kolekcije „Hlapićeve nove zgode“. Moram priznati da je i meni kao roditelju svaki put sve zabavnija kad je čitam. Hlapić slikovnice su zaista neobične i pisane posve drugačije od originalnih “Čudnovatih zgoda šegrta Hlapića“. Mojoj su djeci od prve nekako sjele dok je meni ipak trebalo malo više vremena.

Ovoga puta Melkior oboli od Janine riblje juhe. No problem se pojavi kad Jana ustvrdi da je zbog svoje bolesti sama popila posljednje kapljice čarobnog napitka. Sastojke za novi čarobni napitak teško je nabaviti no Hlapić i Gita spremno se prihvaćaju ovog zadatka ne bi li pomogli postolaru Melkioru. Prema Janinim uputama kreću na put želeći čim prije sakupiti potrebne sastojke. No Hlapićevo društvo prate kao i uvijek smotani Pazinski. Crni Štakor im je naime naredio neka se ne vraćaju bez čarobnog napitka. Vjerujem da ni Hlapićeva družina ni Pazinski nisu ni slutili što ih sve čeka na ovom putovanju. Ako vas zanima što su sve doživjeli saznajte u slikovnici.

Cijena je 39,00 kuna, ali u Gradskoj knjižnici u Čakovcu imaju sve slikovnice iz kolekcije pa slobodno i vi potražite i obližnjoj knjižnici.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, slikovnice | Tag članka: , , , , , , , , . Označi link.