Hipa ima temperaturu

V.B.Z., 2007. god., 47 str., meki uvez.

Ovo je mojim klincima omiljena slikovnica o Hipi, maloj nilskoj konjici koja doživljava razne pustolovine sa svojim prijateljem Slonićem.

Ovog puta Slonić je zabrinut jer njegova prijateljica Hipa danas nije došla u školu. Odlazi do njene kuće gdje saznaje da je Hipa bolesna. Slonić Hipi čita priče i donosi igračke ne bi li bar malo razveselio bolesnu prijateljicu.

U posjet im dolaze brat i sestra Tigrići koji imaju veliki problem. Lopta kojom su se igrali je završila na stablu blizu Hipine kuće, a oni su premaleni kako bi je dosegnuli. Hipa i Slonić bi željeli pomoći, ali Hipa ne smije van iz kuće. Što li će prijatelji smisliti?

Zanimljiva slikovnica koja će biti zanimljiva i mlađoj i malo starijoj djeci. Jedina razlika bi mogla biti što ćete je mlađoj djeci čitati puno puta, a malo većima nakon nekoliko čitanja vjerojatno više neće biti toliko zanimljiva.

Mi smo zbirku slikovnica o maloj Hipi dobili na poklon kad je Ivona imala 2 godine. Bila je oduševljena svim slikovnicama iako joj je ova nekako najviše prirasla srcu. Ilustracije su lijepe i jednostavne, a radnja se odvija polako. Tekst je u potpunosti razumljiv čak i mlađoj djeci.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, slikovnice | Tag članka: , , , . Označi link.