Heidi u planinama

Istarska naklada Pula, 16 str., meki uvez, slikovnica manjeg formata.

Na slikovnici ne piše godina izdanja, ali pretpostavljam da je iz 70 – ih godina prošlog stoljeća jer je pripadala mom muže. Iako se ne zavaravam da je ovo neka posebno kvalitetna slikovnica, ovih dana je Vidu jedna od omiljenih. Zato je često nosi na čitanje. Glavni lik je malena djevojčica Heidi koju njena tetka dovodi djedu u planinu kako bi živjela kod njega jer se ona više ne može brinuti za djevojčicu. Djed i djevojčica postanu nerazdvojni i Heidi punim plućima uživa u životu u prirodi. No nakon par godina se javlja jedan veliki problem.

Heidi bi trebala poći u školu, a od djedove kolibe bi bilo nemoguće spuštati se svaki dan u selo kako bi išla u školu. Jednog dana dolazi Heidina tetka s prijedlogom koji djed neće smjeti odbiti…

Oduvijek sam željela upoznati Ivonu s malenom djevojčicom Heidi jer mi je ova slikovnica od djetinjstva ostala u prekrasnom sjećanju. No sve Heidi slikovnice koje smo posudili iz knjižnice nisu mi se svidjele. Nekako mislim da djeci dovoljno dobro ne predočuju život kojim je živjela Heidi. Tako mislim da još nisam našla pravu slikovnicu o njenim dogodovštinama koja bi se svidjela i mojoj djeci i meni. Ako slučajno znate koju, slobodno javite. Ako vam se pak svidjela ova slikovnica možete je probati pronaći na Internet portalu aukcije.hr ili njuškalo.hr jer imaju zaista veliki broj rabljenih slikovnica. No po meni je slikovnica mogla biti puno bolja.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, slikovnice | Tag članka: , , , , . Označi link.