Graditelj Bob – Neobična vožnja gradom

Egmont, 2009. god., 16 str., meki uvez.

Ovu smo slikovnicu prošli tjedan također posudili u Gradskoj knjižnici u Čakovcu. Ako je vaše dijete ljubitelj malog graditelja Boba i njegove ekipe dobro je znati da police u Gradskoj knjižnici obiluju slikovnicama s njihovim omiljenim likovima. Ima tu slikovnica za najmlađe (poput one pod nazivom “Bob” koju je mama Jelena posudila Krsti prošli tjedan) do onih za malo veće „graditelje“.

Bob, Smetlarko i Valjko kreću dovršiti novu dionicu ceste. Iza grma ih promatra nestašan Krumpirko željan novih spletki. Kad Graditelja Boba pozove gospođa Lončar kako bi joj popravio ogradu da njen pas ne pobjegne Krumpirko vidi savršenu priliku za novu spletku.

Kad ga nitko ne gleda, on otpusti traktorovu praznu prikolicu i za traktor zakvači stroj za bojenje kolnika. Zatim reče Traktoru da brzo mora otići do gospodina Krastavca kod jezerca jer mu je potrebna pomoć. Traktor iza sebe ostavlja ružne, bijele, vijugave crte, a družina kreće u jurnjavu za prijateljem kako bi ga upozorila da odmah mora stati. Hoće li ga uspjeti sustići, saznajte u ovoj zanimljivoj i neobičnoj pustolovini.

Moram napomenuti kako je ova slikovnica vrlo slična ostalim Graditelj Bob slikovnicama. Po meni će vam se ove slikovnice na prvu ili svidjeti ili pak ne. No ako se ne sviđaju vama ne znači da se i vašim mališanima neće svidjeti.

Meni primjerice “Graditelj Bob” slikovnice nisu jedne od omiljenih no ipak ih često posuđujemo i čitamo.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, slikovnice | Tag članka: , , , , , . Označi link.