Fifi i cvjetno društvo – Bockova divovska mrkva

Mozaik knjiga, 2008. god., 32 str., tvrdi uvez.

Jednoga dana Pip ugleda Fifi kako lopatom uzima kompost. Ona mu objašnjava kako joj je kompost potreban da bi njeno voće i povrće naraslo veliko i sočno. Pip zaključi kako njegove mrkve i nisu baš velike i sočne te kako bi i one sigurno željele malo komposta. U isto vrijeme Bocko i Spori rade na svojem dijelu vrta. Spori obavlja najteže poslove dok Bocko sjedi na stolcu i ne radi ništa. Pip primjećuje kako njegove stabljike graha ne stoje ravno pa odlazi upitati Fifi za savjet. U to vrijeme se Bocko ušulja na Pipovu stranu vrta i pomakne ogradu tako da on ima više zemlje( Pipove zemlje) pa tako i Pipove stabljike graha sad pripadaju Bocku. Uskoro Bocko na Pipovoj strani vrta primijeti jednu divovsku mrkvu te odluči još malo pomaknuti ogradu kako bi i mrkva sad bila na njegovoj strani. Da li će Pip i cijelo društvo shvatiti što se uistinu događa u vrtu pročitajte u slikovnici.

Ovo je jedna od slikovnica iz zbirke o malom cvjetiću Fifi i njenom Cvjetnom društvu. Priče su lijepe i zanimljive, a šarene ilustracije sigurno će privući poglede najmlađih. Glavni lik svih slikovnica o Fifi je maleni cvjetić i njeni prijatelji koji mirno i sretno žive u svom vrtu. No tamo živi i zločesta osa po imenu Bocko koji svog povodljivog prijatelja, puža Sporog često navede na razne nepodopštine. Na svu sreću, Fifi uvijek pronađe način da pouči i ipak malo kazni Bocka te svima ukaže na važnost pravde u cvjetnom vrtu.

Cijena ove slikovnice na Internetu je 39,00 kuna no na dječjem odjelu gradske knjižnice u Čakovcu imaju sve slikovnice iz istoimene zbirke pa možete potražiti i u ostalim knjižnicama Lijepe naše.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, slikovnice | Tag članka: , , , , . Označi link.