Dumbo

Egmont, 2009. god., 64 str., tvrdi uvez, izlazilo uz 24 sata.

Ovo je jedna od meni ljepših slikovnica iz Disney zbirke koja je izlazila u izdanju Egmonta uz dnevni tisak. Glavni lik u ovoj slikovnici je maleni slonić po imenu Dumbo. Njegova majka, gospođa Jumbo s velikim nestrpljenjem očekuje svoju bebu i jako se razveseli kad je jednog dana posjeti roda donoseći veliki smotuljak samo za nju. U smotuljku se, naravno, nalazi prekrasna mala beba koja odmah oduševi gospođu Jumbo. No kad slonić po prvi puta kihne, ostali slonovi primijete njegove velike uši.

Njegovu majku to ne smeta no maleni slonić zbog svojih velikih uši sve češće upada u nevolje. Dumba ostali slonovi izbjegavaju, a jednom prigodom nakon povorke, djeca posjećuju šator gospođe Jumbo i malog Dumba. Dječaci počnu zadirkivati malog slonića. Slonici se to uopće ne sviđa, no tek kad su ga počeli grubo povlačiti za uši, slonica odluči spriječiti takvo ponašanje. Nasrne na dječake, a vlasnik cirkusa je zatvori u veliki kavez misleći da je pobjesnila. Na svu sreću Dumbo upoznaje malog cirkuskog miša po imenu Timotej. Na koji će mu način Timotej pomoći, saznajte u slikovnici.

Kvaliteta ilustracija je, po meni, lošija od ostalih slikovnica u ovoj kolekciji, no kvaliteta teksta će sigurno nadoknaditi taj mali nedostatak.

Moja djeca jako vole ovu slikovnicu, Ivoni je to jedna od omiljenih. Mali slonić Dumbo zaista zna osvojiti srca mališana.

Objavljeno u rubrici bajke, Čitaonica | Tag članka: , , , , , , . Označi link.